Implantat

Hvad er et implantat

Et implantat anvendes som erstatning for en manglende tand. Et implantat er en fastsiddende løsning, som ikke kan tages ud. Et implantat føles som egne tænder og kan holde til, at man tygger med det. Ligheden med naturlige tænder er stor både hvad angår funktion og udseende.

Et dentalt implantat er en skrueformet, kunstig tandrod af titanium, som opereres ind i kæbeknoglen. Herefter kan en kunstig tandkrone sættes på implantatet.

Som med de naturlige tænder er holdbarheden lang, hvis man går regelmæssigt til tandlægen og sørger for at have en god mundhygiejne.

Tandimplantater er en god løsning for dig, der mangler en eller flere tænder i tandrækken og ikke har lyst til at få slebet på nabotænderne for at fæstne en bro. Et implantat er således et alternativ til en bro eller en protese.

Ved implantatbehandling samarbejder vi med en dygtig kirurg, som forestår den kirurgiske behandling. Udarbejdelsen af den kunstige tandkrone kan varetages på klinikken.

Implantatbehandling strækker sig over en længere periode, idet vævene skal have lov til at hele mellem de forskellige seancer. Der kan evt. være behov for en midlertidig tanderstatning, indtil den kunstige tandkrone er sat i.

© 2023 Tandlægeselskabet Bankpladsen I/S | Ved Stranden 1a - 9560 Hadsund